Snuvig

Usch, jag är verkligen genom förkyld :( Man sover så dåligt när man är nästäppt. Har kund halv 3 idag så ska nog inte gå till salongen förens det, då hinner jag vila lite. Imorgon börjar påskledigheten och salongen är stängd men jag ska jobba på Kicks eftersom att vi har öppet :) Nästa vecka ska jag göra ett skyltfönster och sätta upp lite mer reklam för salongen. Har varit lite seg på det.


En klipp och färg, tack

Har klippt och fägat håret hos Fia på hennes salong Ragnar idag. Det blev kanon bra. Färgade svart/brun i en kall ton och det blev helt perfekt. På gränsen mellan svart och brun utan rött och med massa glans precis som jag vill ha det. Klippte upp håret lite och


Mys med mig


Nu har jag blivit förkyld, smittad av min man antar jag! Blääu.

Idag har jag bara tagit det lugnt hemma med familjen. Ikväll blir det en pysslaomsigsjälv kväll igen :) Med bad,ljus,skrubb,bus och allt som hör till!


Vår, sommar, snart

Jag har hade ställt in mig på att jobba idag men så var jag tydligen ledig! Är så van att alltid jobba lördagar så det känns faktiskt lite konstigt. Walter vaknade inte förens 5 över 9 så jag fick lite sovmorgon med. Gick ut på en skön promenad med grannen och hennes hundar så vovvarna fick leka av sig lite. Walter blir helt brun eftersom att det är så lerigt och han rullar sig mer än gärna. Skönt att man har en hund som älskar vatten, inga problem att bada honom. Det ska bli roligt i sommar då han kan få bada i sjön, tror att han kommer älska det!

Ikväll ska jag antingen gå på branshfest på strömpis eller åka hem till min faster och äta tacos. Lutar nog åt det senare faktikst, lite mys med delar av familjen är aldrig fel! : )


Längtar till sommaren!


Gå med i min facebook grupp

Har haft två kunder på salongen :) Det har gått jätte bra, underbart att träffa nya trevliga människor!

Gå med i min fb grupp, sofias naglar på huvudsaken.

Naaaglar




Ville testa att göra naglar på någon innan den riktiga kundstarten, så jag gjorde dessa på Fia. Försökte bygga in paljett stjärnor ( eller jag gjorde det! ) Men det va väldigt svårt att inte fila bort dem, tips från er nageltjejer?



Vårnaglar på mig själv...


..för att sedan byta till..


..PÅSKnaglar! :)

"Salongen"

Här kommer bilder på mitt lilla rum! Är dock inte helt färdig ännu men tar emot kunder nu iallafall.






Denna del är jag inte rikigt klar med, ska dit med en hylla och lite på väggen.

Japps

Detoxmaten:

Det här är exempel på mat med hög näringstäthet vilket betyder att råvarorna har ett högt innehåll av vitaminer, mineraler, antioxidanter.

Fettet är av det nyttiga slaget, proteinkällorna innehåller nästan inget mättat fett och kolhydraterna har lågt GI. Inga tomma kalorier med andra ord.

Grönsaker och rotfrukter
med extra mycket antioxidanter och fibrer:
Broccoli
Paprika
Palsternacka
Morötter
Spenat
Aubergine
Blomkål
Vitkål
Lök

Supernyttiga frukter och bär:
Blåbär, hallon, körsbär, havtorn, svarta vinbär
Äpplen
Päron
Apelsin
Katrinplommon
Plommon

Nyttiga fettkällor:
Avokado
Oliver
Nötter, mandel och frön
Oliv och rapsolja
Linfröolja
Nötoljor

Bra proteinkällor:
Lax
Sardiner, makrill, strömming
Vit fisk
Räkor och andra skaldjur
Bönor, linser och ärter
Tofu

Kolhydrater med lågt GI:
Quionoa
Pasta gjord på quionoa
Dinkel
Bulgur
Råris
Fullkornspasta


Första detox dagen ;)

Till frukost blev det frukter och till lunch blir det detta. Sallad med vitkål,romansallad,tomater,paprika och majs. Kom på nu att majs kanske inte är så "rent" eftersom de är konserverade? Jaja, det smakar bra iallafall :) Sedan blir det nötter och olika frukter till kvällsmat igen. Egentligen skulle man dricka någon utrensande drink till frukost men jag tog frukter istället.



Detoxa?

usch, är verkligen usel på att uppdatera och skriva om vettiga saker just nu känner jag (; Men jag har lite annat att göra, imorgon öppnar jag ju min lilla salong! ( eller mitt rum som jag hyr in mig i ;) Ring och boka tid vettja. Hihi.

Imorgon ska jag försöka (med betoning på försöka) mig på en detox vecka. Men vi får se hur det går, om det är jätte jobbigt eller om man mår dåligt kommer jag att sluta. Det går iallafall ut på att man bara ska dricka vatten,grönt te och citronvatten som drycker och endast äta grönsaker,frukt,nötter m.m Naturliga saker och inget kött eller pasta,potatis,mjölkprodukter osv.. Blev inspirerad i en kompis blogg så nu ska jag också testa.


Nice

Idag har jag fixat det mesta klart i salongen,  bara lite till små fix på måndag! Nu känns allt bara helt underbart, det ska bli så roligt!! Allt det stressiga känns som bortblåst :)

Fast i mina egna tankar

Jag tänker för mycket.. det har jag alltid gjort tror jag. Jag skulle nog kunna sitta en hel dag och bara tänka tänka tänka. Jag analyserar och vrider och vänder på saker 1000 gr. Hur har de människor som inte tänker så mycket det? Är det lättare att leva då eller är det kanske tråkigare? Det är säkert en fördel att vara en funderare ibland, men långt ifrån alltid. Just nu är jag i en period där det inte känns positiv att fastna i tankar. Det känns som att det ända jag gör är just att tänka..Även om jag gör någonting fysisk är jag ändå uppe i massa tankar, jag hatar när det blir så. Man blir frånvarande. Jag tänker mycket på döden det är jobbigt. Försöker att inte fastna i oros tankar för det är bara onödigt att gå och leta saker att oroa sig för särskilt när de antagligen inte ens kommer att hända. Man vet ju aldrig någonting och man kan inte påverka, just därför är det ju onödigt att slösa bort sitt liv med att oroa sig..Det är bättre att vara lycklig här och nu när allt är bra. Låter bra, synd att man inte alltid kan leva som man lär. Jag försöker verkligen att leva i nuet varje dag, ibland går det bättre ibland sämre. Jag ska försöka ta mig loss från alla funderingar och tankar nu och leva istället.

Dag i skönhetens tecken

Suddig mobilbild, ska lägga upp en bättre från kameran sedan men har inte den sladden med mig. Nu har jag naglar igen och de ser ut som på bilden nedan. Det är Le`s pink och lila blommor + strass. Enkelt men fint och vårigt tycker jag. Tycker att det är riktigt snygg med naturella då det vita inte blir så markerat.

Ska iväg klockan 6 och göra naglar igen och nu på dagen har jag varit på möte med Mary Kay, ska ev bli hudvårds/makeupkonsult för dem men har inte bestämt mig riktigt. Någon som har erfarenhet av det?



Jag älskar dig ändå Walter

Det absolut sämsta med att ha djur enligt mig är att de hårar..Vi har en svart katt och eftersom jag ofta har svarta kläder på fritiden och alltid har svarta kläder i jobbet har det inte märkts så mycket. Nu har vi då köpt en vit ljus hund ......... Baaaaaaaaaah.. Hår hår hår. Jag skulle inte kunna visa mig ute om jag inte ägde en klädroller. Som tur är äger jag ju en sådan, inte en jag äger massor av dem.


Morgonens fångst.


Lite allt möjligt

Vad gör ni idag? Just nu har jag inget speciellt för mig men ikväll ska vi börja på valpkurs med Walter. Ska bli roligt, hoppas att han (och vi) lär oss något nytt.

Jag vet att jag är dålig på nagelbilder just nu, men det är för att jag helt enkelt inte har gjort några. Det har varit fix med flytten och nu blir det att man får åka hem till folk eftersom jag ej bor i stan och då blir det inte lika ofta. Men ska försöka göra lite mer nu innan jag öppnar! (;

I söndags åkte vi skidor fresten! Första skidturen för iår och Patric hade ej åkt sen han var liten. Det var jätte roligt och skönt iallafall så nu har vi fått mer smak ;) Imorgon ska vi åka igen. Jag tycker det är rolig träning.



Skolan

Kollade igenom "kn nail products" kategorin. Det känns som en evighet sen man gick på skolan men ändå inte, roligt var det iallafall! Är så glad att jag gjorde det!

Någon som vill göra naglar? (;

En sak som är lite tråkigt är att jag inte har någon som kan göra naglar på mig :( Evelina som jag gick kursen med bor ju i Malmö så det är lite lååångt att åka ;) Jag kan göra på mig själv men det är lite svårare att fila skonsamt och skulle ju vara skönt om man kunde lyxa lite och låta nån annan göra ;)

Vill börja i MIN salong

Så, nu är man ägare av ett utsug då ;) Haha. Längtar verkligen tills jag får sätta igång nu! Hoppas det kommer kunder som vill ha dekorationer inte bara vit fransk. Men jag är ju såklart tacksam om det kommer kunder överhuvudtaget! Haha. Fick väldigt bra pris på grejerna jag köpte, vet att man inte ska skriva om pengar och sånt men..Både utsuget och paraffin badet var i princip nytt (finns kvitto på allt) och de på salongen känner tjejen jag köpte av så jag vet ju vart och hur mycket (lite) det använts. Fick iallafall båda två för 5000:- !

Vi har varit och hyrt den sista Johan Falk filmen och den tänkte vi se på ikväll, lite mys sådär på torsdagskvällen.

Torsdag

Inte lika mycket sol idag men ändå ljus och fint. Konstigt hur mycket vädret kan påverka än? Hur mycket gladare man blir med sol och ljust.

Idag ska jag åka till Patric och mysa lite sen ska vi hämta utsug och grejer till salongen. Jag ska börja fixa iordning där nu, ni ska få se bilder :) Det kommer bli så fint (;


Vilken hårfärg ska jag ha?






Manikyr idag

Ska ta bussen till jobbet om ca en halvtimma, skönt att slippa köra i detta väder! Lite vår nu tack. Har en manikyr direkt när jag börjar klockan 10. Det ska bli roligt (;